joi, 28 februarie 2013

Marturisirea lui Darwin



Asa dar, nu avem fosile veridice, adica nici schelete si nici componente ale lor care sa ne indice faptul ca omul a aparut de la maimuta. Dar poate omul este componentul chee al altor organisme aparute in procesul evolutiei, fosilele carora este imposibil da gasit?

miercuri, 27 februarie 2013

Rolul selectiei si mutatiei in evolutie



Esecul multor argumente folosite pentru sustinerea modelului evolutionist sau constatat cu timpul, insa si atunci cand se forma aceasta invatatura Darwin nu a putut sa aduca argumente convingatoare care sa sustina aceasta ipoteza. Dar mai mult de atat, el considera ca toate schimbarile in structura si functionalitatea lumii animale si vegetale sunt conditionate de principiile seletiei naturale.

marți, 26 februarie 2013

Unde sunt nenumaratele forme de trecere a organismelor vii?



  Au trecut mai mult de 150 de ani, dupa publicarea renumitei lucrari a lui Darwin, in decursul caruia paleontologii au descoperit, descris si sistematizat peste 250 milioane de fosile si mai mult de 250 de mii de specii. Insa forme de trecere credibile de la organismele inferioae la cele superioare (de la amfibie la om), practic nu au fost gasite nici pana la momentul de fata.

luni, 11 februarie 2013

Istoria teorii evolutiei


In cercurile stiintifice si in sistemul de invatamant principala invatatura privind aparitia vietii pe pamant se considera Teoria Evolutiei. Dar mai corect ar trebui sa o numim «ipoteza» (presupunere care trebuie dovedita) sau speculatii (rationament ce nu este demonstrat prin experimente), dar nu teorie (testata si confirmata ca idee stiintifica).