miercuri, 20 martie 2013

Pamantul pana la Potop


Cu ce se deosebeste Pamantul de pana la Potop cu cel de astazi?
In cartea Geneza unde este relatata istoria crearei lumii gasim scris: “Astfel, Dumnezeu a făcut bolta şi a despărţit apele care sunt sub boltă de apele care sunt deasupra ei. Şi aşa a şi fost.” Geneza 1:7.
Atribuind cele scrise la limbajul modern si cunostintele stiintifice, putem afla prin creearea atmosferei “bolta” in a doua zi a Creatiei o parte din rezervele de apa se aflau in afara ei, adica deasupra invelisului de aer imprejurul planetei nostre era prezent un strat de apa in stare gazoasa. “când i-am făcut îmbrăcăminte din nori şi am înfăşat-o în întuneric gros” Iov 38:9.

luni, 18 martie 2013

Sistemul Solar


In manualele scolare gasim binecunoscuta explicatie cum a aparut sistemul nostru Solar: ''Soarele, Pamantul si sistemul Solar in intregime sau format din substanta unui nor enorm din gaz si praf cu 4,5 miliarde de ani in urma''.
Ca de obicei, ne este prezentata acesta afirmatie ca si un fapt. In realitate ipoteza despre norul de gaz si praf este destul de problematica.

vineri, 15 martie 2013

Microuniversul


Inca un exemplu de organ cu elementele si functiile de o complexitate ireductibila, serveste urechea umana compusa din pavilion, canal auditiv-extern, timpan, ciocan, nicovala, trompa lui Eustachio, scarita, fereastra rotunda, canal semicircular, nerv vestibular, nerv auditiv, organul cohlee care transforma sunetul in semnale electrice si asa mai departe.

miercuri, 13 martie 2013

Daca universul este tanar, de ce vedem stelele?


Unele stele se afla la o distanta de miliarde ani lumina de la noi. Un an lumina — este distanta parcursa de lumina intr-un an. Inseamna aceasta, ca Universul nostru in realitate are miliarde de ani?
Raspuns la aceasta intrebare delicata ne da noua cosmologie creationista. Dar pentru inceput sa clarificam cateva lucruri: ca sa aflam timpul parcurs de la stela la noi, trebuie de impartit aceasta distanta la viteza miscarii, adica: Timpul = Distanta, ipartit la viteza (T=D/V). Atribuind aceasta formula miscarii luminii de la stelele indepartate, noi putem calcula, ca timpul in care lumina ajunge la noi este de miliarde de ani. Cineva poate sa se indoiasca ca distanta de la stele la Pamant este in realitate asa de mare, dar aceste indoieli nu au argumentatie. Sunt o multime de metode cu care astronomii masoara distanta si nici un savant creationist nu va afirma ca eroarea este asa de mare ca miliardele de ani lumina sa le rezumi la cateva mii.

Mutatiile


Evolutionistii incearca sa ne explice cum din forma de viata unicelulara, de exemplu bacterie sau amiba, pe calea intimplarii, statisticii, procesului selectiei naturale, recombinarea genelor si mutatiei, treptat sau dezvoltat forme tot mai complexe pana la viata inteligenta (omul).

duminică, 10 martie 2013

5. Formele superioare de viata au provenit de la cele inferioare?   


Chiar si cel mai simplu organism detine o complexitate de functii (alimentatia, eliminarea reziduurilor, protectia, reproducerea, s.a.), care trebuie sa se realizeze toate, impreuna,concomitent si pe deplin. Aparitia treptata a functiilor, sistemelor sau organelor (de exemplu, in rezultatul mutatiilor pozitive) este imposibila si un astfel de proces nu este cunoscut savantilor.

miercuri, 6 martie 2013

Erori si falsificari


In cautarea stramosilor omului, alaturi de neintelegeri au fost facute erori mari. Geolog-amator Harold Cook in 1917 a gasit in partea de west a Nebraska un dinte de provenienta veche, iar paleontologul Henry F. Osborn a presupus , ca el are caracteristici atat de dinte uman cat si de maimuta. Aceasta ipoteza, sustinuta de cativa savanti, a fost realizata pe calea constructiei speculative a craniului si corpului (doar pe baza unui dinte) care a dus la aparitia desenului omul Nebraska, impreuna cu familia sa.

luni, 4 martie 2013

Corabia lui Noe

Noe a intrat în arcă împreună cu fiii săi, cu soţia sa şi cu soţiile fiilor săi, pentru ca să scape de apele potopului.  Dintre vitele curate şi necurate, dintre păsările şi toate animalele mici care mişună pe pământ au intrat în arca lui Noe două câte două, mascul şi femelă, aşa cum Dumnezeu i-a poruncit lui Noe.” Geneza 7:7-9
Este posibil asa ceva? Ce reprezinta Arca? Ce numar de animale ar fi incaput? Cate animale era necesar de luat in Arca?